Mészáros János

Tantárgy: 
elektronikai szakoktató
Bemutatkozás: 

Magamról:

1951-ben születtem Nagyrédén (Heves megye). Iskoláimat Nagyrédén, majd a középiskolát Esztergomban, a "Bencés Rendi" Szent István Gimnázium és Ipari Szakközépiskolában, a főiskolát Budapesten végeztem, ahol a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán avattak lokátor mérnökké. 1984-ben elvégeztem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, majd azt követően 1992-ben a József Attila Tudományegyetem filozófia-pedagógia szakán szereztem diplomát. Angol felső, és orosz középfokú nyelvismerettel rendelkezem. Dolgoztam két évet az Egyesült Izzó Rt. gyöngyösi gyárában és 35 évet a honvédségnél. Területem a radartechnika és a légiirányítás volt. Fiatalok ezretit oktattam, képeztem, eredményesen.

Családom:

Nős vagyok. Van egy fiam (1980), egy lányom (1978), és egy tündéri lány unokám (2003). Feleségem könyvelő logisztikus. 1985 óta élünk Kecskeméten.

Munkám:

Tanítottam két szemesztert a Kinizsi Pál tiszthelyettesi iskolában (lokátor elmélet, mikrohullámú technika, impulzus elmélet, radar harcászat). Beosztottaim mára elismert mérnökök, szakemberek, ezért bízok a Kandóban is. Munkám, hivatásom a jövő nemzedékéé. Elvem: nincs elveszett ember, és a "Kandósnál nincs csodálatosabb". 2005 óta tanítok iskolánkban 9-12. évfolyamos elektronikai osztályokat.