Bársony József

Tantárgy: 
informatika, hálózatok
Elérhetőség: 
barsony@kando-kkt.sulinet.hu
Bemutatkozás: 

A Galaxis Utikalauz bevezetése így kezdődik: Az űr nagy. Tényleg nagy. El se hinnéd, milyen hatalmasan, terjedelmesen, észbontóan nagy. Úgy értem, az ember azt gondolná, a patikushoz hosszú az út, de ez csak egy szem mogyoró az űrhöz képest... A Galaxis Útikalauz arról is tájékoztat, hogy ha az ember jól teleszívja a tüdejét, akkor harminc másodpercig bírja ki az űr abszolút vákuumában. A könyv mindazonáltal azt is közli, hogy - tekintettel az űr észbontó méreteire - annak esélye, hogy az embert ez alatt a harminc másodperc alatt egy másik űrhajó felszedi: kettő a kétszázhatvanhétezer-hétszázkilencedik hatványon az eggyel szemben.

Douglas Adams

Magamról:

Nos, hol is kezdjem? 1971-ben születtem Kecskeméten. A középiskolát itt végeztem a Kandóban (igaz, akkor még nem így hívták), mint számítástechnikai műszerész (1989). Székesfehárvárra kerültem, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola kihelyezett intézetébe, ott szereztem első diplomám, mint villamos üzemmérnök (1992). Ezután négy évig dolgoztam ott tanársegédként, s közben levelezősként a Budapesti Műszaki Egyetemre jártam: második diplomámmal villamos mérnök lettem (1996). Azóta itt dolgozom a Kandó Kálmán Szakközép és Szakiskolában, de időközben - "kis" biztatásra - ismét beíratkoztam a Budapesti Műszaki Egyetemre: harmadik diplomámmal immár mérnöktanár lettem (2001). Számítástechnikával tizenhárom éves korom óta foglalkozom, de most már papírom is van róla (ECDL, 2002).

Családom:

1991 óta vagyok nős. Feleségem, Szilvia, három gyermekkel ajándékozott meg: a legidősebb Márk (1992), középső fiam Alex (1993), míg a legkisebb Fruzsina (1996), aki végre lány lett.

Munkám:

Az informatikus osztályok minden évfolyamán tanítok programozást, adatbázis-kezelést, digitális technikát és számítógépes hálózatokat. Mindemellett rendszergazdai teendőket is ellátok, és megmaradó szabadidőmben igyekszem ápolgatni iskolánk web-oldalait.