A Kecskeméti Szakképzési Centrum hírlevele

Dátum: 
2015. október 20. 13:45

A szakképzési törvény módosításának megfelelıen 10 tagintézményt összefogva 2015. július 1-jén megalakult a Kecskeméti Szakképzési Centrum, - Kecskemét, Szolnoki út 31. szám alatti székhellyel.

A KSZC beiskolázási körzete közvetlenül kiterjed Kecskemét, Tiszakécske és Kunszentmiklós járásokra, de mőködésünk hatással van Kiskırösi, Kiskunfélegyházi járás északi területeire, Pest megye szomszédos déli településeire és JászNagykun-Szolnok
megye keleti településre is.

A törvény módosítása mind tartalmilag, mind szervezetileg jelentıs átalakulást eredményez, illetve fog eredményezni a magyar szakképzésben. A kiindulási pont az, hogy a magyar gazdaság elvárásának megfelelı, a magyar munkaerıpiac igényeit kielégítı, a napi gyakorlathoz igazodó duális szakképzési rendszert építsünk ki, és ehhez alakítsuk a szakképzés tartalmi és szervezeti elemeit.

Ennek megvalósításához sok együttmőködı partner akaratára, szándékára, összehangolt munkájára lesz szükség. A szülık és a tanulók mellett élı kapcsolatot kívánunk kiépíteni a munkaadókkal, a gazdasági szervezetekkel, a munkahelyekkel.

Természetes szövetségesünknek tekintjük a helyi önkormányzatokat, és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot. Kiemelt partnerünk a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Hírlevél jelenlegi és leendı partnereinknek szól.

Terveink szerint a Hírlevélnek lesznek majd állandó rovatai (pl. Duális szakképzés – Kamarai hírek vagy Események, Rendezvények, Kínálataink, Felnıttképzés stb).

A Kecskeméti Szakképzési Centrum rövidítéseként szoktuk használni a KSZC-t, ami egy kicsit hasonlít Kecskemét város egykori legendás futballcsapatának nevéhez.

Bízunk benne, hogy a mi csapatunk tartósan tud az NB I élvonalában focizni, és ha úgy hozza a sors, akkor akár a BL-ben is megálljuk a helyünket.

Ehhez kérjük az Ön, Önök támogatását, segítségét.

Kecskemét, 2015. szeptember 15.

Leviczky Cirill
főgazgató

CsatolmányMéret
PDF ikon Hírlevél67.64 KB